Dead Island 2 Başlangıç Rehberi – Taktikleri

Dead Island 2, bir sürü şey yapabileceğiniz geniş bir oyundur. Bu ipuçları, Hell-A sokaklarında bir profesyonel gibi gezinmenizi sağlayacaktır.


-1
4 paylaşım, -1 points

Dead Island 2 kesinlikle zombi öldürme ile dolu bir oyun olsa da, keşfin de oyunun bir parçası olduğunu söylemek doğru olur. Kapıların kilidini açacak, gizli köşeleri, eşyaları bulacak, genellikle tüm olayları ve önemli öğeleri bulmak için yukarıdan aşağıya her haritayı arayacaksınız. Oyunun başlarında keşfettikçe, bir çok soruyla baş başa kalacaksınız. “Kasa anahtarlarını nerede bulabilirim?” veya “Bu sigortalar da neyin nesi?” gibi. Ayrıca gözden kaçırılması son derece kolay olan bir dizi sistem ve mekanik de var. İşte biz burada devreye giriyoruz. Zombi avlama maceranıza doğru adımlarla başlamanız için ihtiyacınız olan her türlü bilgiyi size sağlayacağız.

Dead Island 2 Başlangıç Rehberi isimli bu konumuzda, oyunda işinize yarayacak bazı tüyolar ile oyunda daha rahat etmenizi ve daha kolay ilerlemenizi sağlayacağız. Yani çoğu şeyi bilerek başlamış olacaksınız. Hazırsanız konumuza geçiş yapalım.

Dead Island 2 Başlangıç Rehberi – Taktikleri

Öncelikle sizlere oyunda bulunan karakterlerden bahsedelim. 6 karakterin hepsi birbirinden farklı özellikler barındırmaktadır. Yani oyun tarzınız nasıl ise ona uygun bir karakter seçebilirsiniz. Agresif, dayanıklı, hızlı ve benzeri gibi.

Dead Island 2 Karakterini Seç

Oyun başladığında, size karakterinizi seçme şansı verilecektir. Bu karakterler farklı sınıf tipleri olarak çalışır. İstatistikler önemli olsa da (1 yıldıza sahip istatistikler olsa bile), özellikle beceri kartlarına çok dikkat etmek gerekiyor. Ancak, tüm bunlar önemli olsa da, göz önünde bulundurmanız gereken başka bir unsur daha var: bu karakterler sessiz değil. Hepsi bir dereceye kadar ukala olsalar da, güçlü, köklü kişiliklere sahiptirler.

Karakterinizi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer husus da üçte birinin blokla (Carla ve Ryan), oyuncu kadrosunun diğer üçte ikisinin ise sıyrılma ile başlamasıdır. Bu savunma becerilerinin her ikisi de etkilidir, ancak blok dar alanlarda daha etkiliyken, sıyrılma açık alanlarda daha etkilidir. Bruno’nun Drop Kick yerine Flying Kick ile başlaması gibi, oyuna eklenmiş başka farklılıklar da var. Ancak tüm bu farklılıklar, herkes alternatif becerilerin kilidini açacağı için oyun boyunca kendiliğinden çözülecektir.

Oyun Başında Ekonomi

Oyunun başlarında hızlı ve kolay bir para kaynağı için ilk yardım kitlerinizi satmak mantıklıdır. Oyunun başında, elinizde fazla para yokken, Carlos’tan o işe yarar ürünleri satın almak isteyeceksiniz, bu yüzden biraz hızlı para kazanmak isteyeceksiniz. Zaten bir seferde sadece beş İlk Yardım Çantası bulundurabilirsiniz ve dışarıdayken çok sayıda İlk Yardım Çantası ile karşılaşacaksınız. Kit başına yüz dolar veriyor.

Akılda tutulması gereken bir başka şey de, herhangi bir zanaat malzemesinden yalnızca 99 tane taşıyabileceğinizdir. Yani, zaten elinizde bir ton hurda varsa, bir sonraki göreve çıkmadan önce iyi belli miktar satmak doğru olacaktır. Eğer doldurursanız, zaten geride bırakmak zorunda kalacaksınız. Bu yüzden yükünüzü hafifletin ve paraya çevirin.

Son olarak, silahlar en değerli para kaynağıdır. Ne yazık ki, sıradan şeyleri satamayacaksınız, bu yüzden nadir silahlarla karşılaşmaya başlayana kadar bu şekilde para kazanmaya başlayamayacaksınız. Oyunun ileri kısımlarında daha güzel ve para eden silahlar çıkacaktır.

Kısa Yolları Kullanın

Dead Island 2’de kapıların kilitli olduğu veya diğer engellerin yolu kapattığı bir dizi durum olacak. Genellikle hikaye görevleri sırasında bunu düzeltme ve bu alanları açma fırsatınız olacak. Bu nedenle, bir hikaye görevi üzerinde çalışırken, her tarafa baktığınızdan ve her köşeyi keşfettiğinizden emin olun. Özellikle de görev işaretçisi size bir yöne gitmenizi söylüyorsa, ancak ters yönde giden bir yol varsa. Kaçınılmaz olarak, yan görevler için veya ilk seferinizde geride bıraktığınız alanların kilidini açmak için bu alanlara geri döneceksiniz. Bu kısa yolları açmak için zaman ayırırsanız, onları keşfetmek çok daha kolay olacaktır.

Zorluklar (Challenges) Önemlidir!

Eğer zombileri ezmeyi bırakıp menüye bir göz atarsanız meydan okumalar (challenges) bölümünü bulacaksınız. Bu bölüm, Curveball shuriken ile aynı anda belirli sayıda zombi öldürme mücadelesinden belirli sayıda plan toplamaya kadar her şeyle doludur. Doğal olarak, bu zorlukları tamamlamak ödüller getirecektir.

Bazı zorluklar oldukça küçük ödüller verirken, diğerleri önemli faydalar verir. Kalıcı stat artışları ve planlardan bahsediyoruz. Bunlar inanılmaz avantajlıdır. Yani daha büyük ödüller daha uzun vadeli hedeflere bağlıdır. Ara sıra bu kısma bakmak, görevlerden hangilerini tamamlama yolunda olduğunuzu bilmenize ve belki de ihmal ettiğiniz görevlere doğru sizi yönlendirmeye yardımcı olacaktır.

Sessizliği Kullanın

Dead Island 2’nin en sevilen özelliklerinden biri, sizi ürkütücü derecede sessiz olan ıssız bir ortama sokmaktır. Tipik olarak, bu doğrudan bir hedefe ulaşmanıza ve ardından zombilerin sahneye akın etmesine yol açar. Ama bu anlar kesinlikle ürkütücü ve rahatsız edici olsa da, aynı zamanda hazine için bölgeyi araştırmak için inanılmaz bir fırsattır.

Bunun en iyi örneklerinden biri Ocean Avenue’ye ulaştığınız andır. Haritanın tamamı aşağı yukarı boş. Bu, haritanın etrafındaki belgeleri toplayabileceğiniz, yer işaretlerini belirleyebileceğiniz ve genel olarak bölge hakkında bir fikir edinebileceğiniz anlamına geliyor. Bu kontrol noktasına ulaştığınızda, bölge bir daha asla bu kadar sessiz olmayacak. Bu yüzden haritayı keşfetmek için sessiz anlardan yararlanın.

Kilitli Kapılar ve Kasalar

Dead island 2 Başlangıç Rehberi isimli konumuza devam ediyoruz. Hell-A’in muhteşem evlerinde yağma yaparken, bir sürü kilitli kapı, kilitli kasa ve görünüşe göre açılmasına imkan olmayan kapılar bulacaksınız. İlk başlarda bu yerlere girmek için anahtar ararken çok zaman harcayacaksınız. Aradığınız anahtarların çoğu daha sonra yan görevler aracılığıyla kullanılabilir hale gelecektir. Öte yandan, fünye arıyorsanız, satıcıların (NPC) kilidini açtığınızda bunları satın alabilmeye başlayacaksınız. Bu, fünye edinmenin tek yoludur.

Bazı arabalar, sandıklar ve kasalar, bölgedeki zombileri öldürerek açılacaktır. Tipik olarak, anahtarın yakındaki bir zombide bulunabileceğini söylemek zor değildir, çünkü size “elektrikçi anahtarı” veya “koç anahtarına” ihtiyacınız olduğu belirtilecektir. Eğer anahtar bir NPC’ye değil de bir işçi sınıfına aitse, anahtarı yakınlarda dolaşan zombilerden birinde bulma olasılığınız daha yüksektir.

Kaçmak Önemli

Zombileri çok sık görmezden gelmenizi önermesek de, biraz deneyim sağladıkları ve onları öldürmek zorlukları tamamlamanıza yardımcı olacağı için önemlidir. Bu süre zarfında, genellikle bir noktadan diğerine koşmak daha iyi olacaktır.

Zombiler hiç durmadan gelecek. Onları asla tamamen temizleyemeyeceksiniz. Bu yüzden, belirli bir şeyi ararken zombi sürülerinin yanından koşarak geçmeye çalışın. Daha sonra zombileri öldürmek için bolca fırsatınız olacak!

Özel Kasanızı Kullanın

Bir avcı olarak oynanış sırasında, sık sık silahlarla dolu olduğunuzu göreceksiniz. Elbette, silahları bileşenlerine ayırmaktan korkmamalısınız, çünkü her zaman düzenli bir silah kaynağınız olacaktır, ancak kaçınılmaz olarak, bir noktada cephaneliğinizdeki tüm silahları ve daha fazlasını tutmak isteyebileceğiniz bir durumda olabilirsiniz.

Neyse ki silah dolabınız, sıradan silahlar olmadıkları sürece geride bıraktığınız silahları tutacaktır. Yani, tamamen stoklu olduğunuz bir durumla karşılaştığınızda, bir şeyi geride bırakmaktan korkmayın. Üsse bir sonraki dönüşünüzde güvenli evinizde sizi bekliyor olacak.

Ayrıca Dead Island 2’yi oynadığımız videoları Youtube kanalımızda izleyebilirsiniz

Dead Island 2 Başlangıç Rehberi Taktikleri isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak ya da Discord’a gelerek sorabilirsiniz. Hepinize bol avlar dileriz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

-1
4 paylaşım, -1 points
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format