Sizin İçin En İyi Diablo 4 Sınıfı Hangisi? – Rehber

Diablo 4'te bulunan sınıflardan hangisinin size uygun olduğunu konumuzda öğrenebilirsiniz.


0

Diablo 4’ün çıkışına kısa bir süre kala, birçok oyuncu oyunun sınıf sistemine dayalı yapılarını planlayarak hazırlık yapmaya başladı. Diablo 4’ün betaları, oyunculara çıkışından önce bazı sınıf seçeneklerini test etme şansı verdi ve en son açık beta, oyunun lansmanda gerçekte nasıl oynanacağına dair en yakın görünümü verdi. Bu betalardan elde edilen bilgiler ışığında, Diablo 4’teki her bir sınıfın birbirinden çok farklı şekilde oynandığı ve oyuncuların hangi sınıfın kendileri için doğru olduğunu dikkatle değerlendirmeleri gerektiği açıktır.

Diablo 4’ün lansmanında mevcut olacak toplam beş sınıf var: Barbarian, Rogue, Sorcerer, Necromancer ve Druid. Sadece beş sınıfa sahip olmak oyuna çok fazla çeşitlilik katmayacak gibi görünse de, her birinin dalları aynı sınıf içinde bile tamamen benzersiz oyun tarzlarına izin veren kendi benzersiz beceri ağacı vardır. Diablo 4’ün tüm ekipman seçeneklerini de hesaba kattığımızda, oyuncuların oyun çıktığında hangi sınıfı seçeceklerine karar verirken göz önünde bulundurmaları gereken çok şey olacak.

Sizin İçin En İyi Diablo 4 Sınıfı Hangisi?

Şimdi bu 5 sınıf ile ilgili sizlere bilgiler vereceğiz. Öncelikle Barbarian sınıfı ile başlayalım.

Diablo 4 Barbarian (Barbar) Sınıfı

Diablo 2’den bu yana Diablo oyunlarının vazgeçilmezi olan Barbarian sınıfı, yakın mesafeden vuruş yapabilen ve hasar verebilen güçlü fiziksel zalim yapısını yerine getiriyor. Diablo 4, Barbarlar için Arsenal sistemini getirerek sınıfa toplam dört silah arasında anında geçiş yapabilme esnekliği kazandırıyor. Bu sistem, Barbarları diğer sınıfların ekipman kısıtlamaları ile sınırlanmadan çeşitli silah türlerini denemek isteyen oyuncular için harika kılıyor.

Fiziksel odaklı bir sınıf olan Diablo 4’ün Barbarian’ı, oyuncunun hangi uzmanlığı seçtiğine bağlı olarak ağır yakın dövüş saldırısı veya savunma destek oyunu için çok uygundur. Berserker uzmanlığı Barbarian’ı hasar üretimini en üst düzeye çıkarmak için ideal hale getirirken, Warlord uzmanlığı Barbarian’ı partinin geri kalanını koruyabilecek bir savunma tankı haline getirir. Ayrıca, Barbar her temel saldırıda Hiddet (Fury) üretir ve oyuncuların yeterince depoladıktan sonra güçlü becerileri serbest bırakmalarına olanak tanır, bu da Barbar’ı partilerinin dayanağı olmak isteyen oyuncular için mükemmel bir seçim haline getirir.

Diablo 4 Rogue Sınıfı

Diablo 4’ün Rogue sınıfı, Diablo 2’nin Amazon ve Assassin’inin yanı sıra Diablo 3’ün Demon Hunter’ı gibi önceki oyunlardaki çeşitli sınıfların unsurlarını birleştirerek çevik, el becerisi odaklı yapısını yerine getiriyor. Oyuncular Barbarian’ın Arsenal sistemine benzer şekilde, Rogue da yakın dövüş ve menzilli silahlar arasında istediği gibi geçiş yaparak her ikisine yönelik becerilerden faydalanabilir. Ayrıca becerilerine Soğuk, Zehir veya Gölge gibi elemental efektler ekleyerek temel beceri ağaçlarının izin verdiğinden daha fazla yapı kombinasyonuna yol açabilirler.

Rogue, düşmanları alt etmek için onlara çeşitli hileler ve tuzaklar kurmak isteyen Diablo 4 oyuncuları için idealdir. Çok hareketli olmalarının yanı sıra, Rogue’lar yapı çeşitliliklerini daha da özelleştirmek için üç uzmanlıktan birini takip edebilirler. Kombo Puanları uzmanlığı, oyuncuların belirli becerileri güçlendirmek için harcanabilecek üç adede kadar kombo puanı oluşturmasına olanak tanır, Zayıflıktan Yararlanma (Exploit Weakness) uzmanlığı, oyuncuların tüm vuruşları %60 hasar artışıyla kritik olarak ele almasına olanak tanır ve Gölge Diyarı (Shadow Realm) uzmanlığı, oyuncuların düşmanları kısa süreliğine Gölge Diyarı’na çekmesine olanak tanır; burada oyuncu Stealthed, Durdurulamaz ve %50 daha fazla hasar verir.

Diablo 4 Sorcerer (Büyücü) Sınıfı

Diablo 4’teki Büyücüler, klasik büyü kullanıcısı arketipini yerine getirir ve az savunmayla hücuma geçmek isteyen oyuncular için uygundur. Büyücünün yapabildiği element büyülerinin her biri, birden fazla Soğuk (Cold) büyüsü yapmanın düşmanı Donmuş ve bir süre hareket edemez hale getirmesi veya zamanla hasar veren Ateş büyüleri yoluyla düşmanları Yakma gibi kendi yan etkileriyle birlikte gelir. Ayrıca Büyücü, oyuncuların belirli becerileri üç bonus yuvasından birine yerleştirerek becerinin aktif kullanımını ortadan kaldıran ancak bunun yerine pasif bir bonus veren benzersiz Efsunlama mekaniği sayesinde daha derin yapı türlerini denemek isteyen oyuncular için harikadır.

Diablo 4 Necromancer Sınıfı

Sizin için en iyi Diablo 4 sınıfı hangisi isimli konumuza devam ediyoruz. Sırada Necromancer var. Ölü Çağıranlar, yanlarında savaşmaları için ölümsüz ordular kurma yetenekleriyle Diablo serisinin simgesi haline gelmiştir ve hangi minyonların çağrıldığına bağlı olarak çeşitli farklı oyun tarzları vardır. Diablo 4 Necromancer’ların çağırabileceği üç tür minyon vardır: İskelet Savaşçıları, İskelet Büyücüleri ve Golemler, her birinin Necromancer’ın Ölüler Kitabı Mekaniği kullanılarak özelleştirilebilen kendi varyantları vardır. Bu sınıf sadece çeşitli oyun tarzları sunmakla kalmaz, aynı zamanda saflarını minyonlarla güçlendirmek isteyen solo oyuncular için de mükemmel olabilir.

Sınıfa özgü Tırpan (Scythe) silahlarına erişmenin yanı sıra, Diablo 4’teki Necromancer’lar, savaş alanında boşluk yaratmak için bu tür becerileri kullanan Kemik, düşmanlara zamanla hasar veren Karanlık, oyuncuların düşmanları boşaltarak kendi sağlıklarını geri kazanmalarını sağlayan Kan ve Necromancer’ın minyonlarını yöneten ve diğer oyun tarzlarından herhangi biriyle entegre olabilen Ordu gibi dört farklı oyun tarzından birine girebilirler.

Diablo 4 Druid Sınıfı

Diablo 4’teki Druid sınıfı, hem Toprak (Earth) hem de Fırtına (Storm) büyüsünü kullanan bir doğa ustasıdır ve farklı hayvan formlarına dönüşme yeteneğinin yanı sıra oyunculara büyü ve yakın dövüş seçeneklerinin bir karışımını sunar. Bu esneklik, Druid’leri tank ve hasar dağıtıcı gibi çeşitli parti rolleri için çok uygun hale getirir.

Ayrıca, Druidler iki kurt yoldaşla birlikte savaşır ve onlardan nimetler elde etmek için hayvan ruhlarına bürünebilirler. Druidler ayrıca düşmanlara Vulnerable atarak saldırılardan ek %30 hasar almalarını sağlayabilir ve Druid’i genel parti desteği için harika bir seçenek haline getirir.

Ayrıca > Diablo 4 Başlangıç Rehberi

Sizin için en iyi Diablo 4 sınıfı hangisi isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizlere sınıflar ile ilgili detaylı bilgiler verdik. Artık sınıf seçme işi sizde. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yapabilir ya da Discord Sunucusuna gelebilirsiniz. Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format