Lords of the Fallen Başlangıç Rehberi – Taktikleri

Lords of the Fallen zorlayıcı bir oyundur, ancak yeni başlayanlar için bu ipuçları ve taktikler ile üstesinden gelmek kolay olacaktır.


0

Lords of the Fallen çıkışını yaptı. Souls benzeri bir oyunu öğrenmek kolay değildir, ancak Lords of the Fallen, aynı seviyede ki diğer oyunlar gibi alt türe harika bir giriş noktası olabilir. Lords of the Fallen‘da insanlık için yeni bir yıkım çağını başlatan zalim zorba Adyr’in hükmünü engellemek için faniler ile ölülerin diyarlarında seyahat etmesi gereken, efsanelere konu olmuş Dark Crusader’lardan biri olarak oynuyorsunuz. Konusu kısaca böyle.

Lords of the Fallen Başlangıç Rehberi isimli bu konumuzda, oyuna yeni başlayanların oldukça işine yarayacak bir çok bilgi ve ipucu öğreneceksiniz. Bu sayede oyunda daha kolay ilerleyebileceksiniz. Hazırsanız temel bilgiler ile başlayalım.

Lords of the Fallen Başlangıç Rehberi – Taktikleri

Agresif Olmak :

Bir düşman saldırısını engellemek, oyuncunun sağlık çubuğunun bir kısmının düşmesine ve tamamen sayılmadan griye dönmesine neden olur. Solan sağlık, gri sağlık hala görünür olduğu sürece düşmanlara sürekli saldırarak geri kazanılabilir. Bloodborne’da olduğu gibi, bu da oyuncuları iyileştirme ile ödüllendirerek dövüşte agresif olmaya teşvik eder. Ancak, bu mekaniği kullanırken dikkatli olun çünkü agresiflik pervasızlıkla aynı şey değildir. Gelen darbeleri azaltmak için iyi zırhlar ve kalkanlar veya yüksek hasar azaltma özelliğine sahip silahlar kuşandığınızdan emin olun.

Ne Zaman Savuşturma Yapacağınızı Bilin

Diğer benzr oyunların aksine, Lords of the Fallen geleneksel Dark Souls formülüne daha yakın duruyor. Sekiro veya Lies of P’ye kıyasla burada saldırıları savuşturmaya ve saptırmaya daha az vurgu var, ancak bu oyuncuların savuşturmadan tamamen kaçınmaları gerektiği anlamına gelmiyor.

Bir savuşturma yapmak, düşmanlara daha güçlü saldırma yolunu açar. Bununla birlikte, savuşturma zamanlamalarını yapmak zor olabilir. Bu oyunda çok fazla savuşturmak isteyen oyuncuların, saf reflekse güvenmek yerine düşman saldırılarının ne kadar hızlı olduğunu aktif olarak not etmeleri gerekecektir. Tahmine dayalı savuşturmaların bağlanma olasılığı reaktif olanlardan her zaman daha yüksektir, bu nedenle bu tekniği denerken düşmanın saldırı modellerini her zaman aklınızda bulundurun. Bir nevi ezberlemek gerekiyor.

Menzilli Silahlarınızı Akıllıca Kullanın

Lords of the Fallen’daki menzilli silahlar, oyuncular bir Vestige’de dinlendiğinde cephaneyi yeniler ve satıcılardan cephane bulma veya satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bununla birlikte, cephane hala bir oyuncunun mevcut Menzilli Yuvalarına bağlı olarak sınırlıdır, bu da sadece mermi tabanlı silahlara güvenmenin diğer oyunlarda olduğu kadar basit olmadığı anlamına geliyor. yani bu yerde bol bol dinlenerek cephane doldurmanız oldukça önemlidir.

Düşmanları gruplardan uzaklaştırmak veya okçuları, bombardıman uçaklarını ve büyücüleri nispeten güvenli bir şekilde alt etmek için cephaneyi korumak en iyisidir. Bazen güçlü bir düşmanı alt etmenin en iyi yolu, öldürmek için yaklaşmadan önce onları menzilli saldırılarla zayıflatmaktır.

Düzenli Olarak Diğer Dünyayı Kontrol Edin

Gölgeli Umbral alemi (Shadowy Umbral Realm) her zaman oyuncunun ulaşabileceği bir yerdedir ve genellikle maddi dünyada (Material World) ulaşılamayacak yollar açar. Bazı gizli eşyalar yalnızca Umbral’dan geçerek elde edilebilir, bu nedenle oyuncular gerçek dünyada engellenmiş ancak ölüler diyarında açılmış olası yollar için her zaman tetikte olmalıdır. Uçurumlar, boşluklar, demir parmaklıklar ve molozlar genellikle yakındaki gizli bir geçide işaret eder. Bu göze çarpmayan engellerin paylaşmaya değer sırları olup olmadığını görmek için Umbral Lambasını (Umbral Lamp) kullanın. Umbral’daki ilgi çekici noktalar Axiom üzerinde böcek sürüleri tarafından işaretlenecektir. Bunu görünce anlayacaksınız.

Ekipman Yükseltme

Seviye atlamak, Mournstead’i istila eden dehşet için yeterli değildir. Oyuncular, daha iyi silahlar ve zırhlar bulmaya çalışmadan mümkün olan en fazla hasarı vermek için her zaman tercih ettikleri teçhizatı yükseltmeye çalışmalıdır. Eşyaları yükseltirken, oyuncuların bir şeyi tamamen yükseltmeye gücü yetmediği sürece kaynakları bir seferde sadece birkaç eşyaya ayırmak en iyisidir. Başka bir eşyaya geçmeden önce bir eşya için mümkün olan en yüksek yükseltme seviyesine ulaşmaya çalışın.

Bir Yapıya ve Oyun Tarzına Bağlanın

Burada yapı dediğimiz şey build oluyor. Lords of the Fallen’da birçok eşya var ve hepsini aynı anda denemek cazip gelebilir. Oyun ortasında bir yapıdan diğerine geçmek, Souls benzeri yeni oyuncuların sıklıkla yaptığı bir hatadır. Bunu yapmak kaynakları tüketebilir ve oyuncuların yeterince hasar vermediklerini hissetmelerine neden olabilir. Oyun tarzındaki değişiklikler de bazıları için sarsıcı olabilir ve bu da savaş zevkinin genel olarak azalmasına neden olur. Yeniden yapılandırmak mümkün olsa da, tek bir yapıya bağlı kalmak en iyi yoldur. Oyuncular her zaman aynı silahları ve zırhları kullanmak zorunda değildir, ancak en azından bir seferin tamamı boyunca aynı şekilde devam edilmelidir.

Vestige Seeds (Tohumlar)

Vestige Tohumları sahip olunması gereken bir şeydir. Vestige, Dark Souls oyunlarındaki şenlik ateşi gibi bir dinlenme noktasıdır. Lords of the Fallen’da iki tür vardır: Kalıcı vestigeler (sonsuza kadar sürer ancak çok azdır) ve kendi Vestige Tohumlarınızı oluşturmak için ekebileceğiniz umbral çiçekleri.

Bir seferde sadece bir tane ekebilirsiniz ve bir tane ektiğinizde tohumunuz tükenir. Birkaç yolla daha fazlasını elde edebilirsiniz:

  • Çoğu boss bir Vestige Tohumu düşürür.
  • Bazı Umbral düşmanlar Vestige Tohumları düşürebilir, örneğin şu korkunç güve zombileri ve pelerinli orakçılar.
  • Skyrest Köprüsü’ndeki Molhu’dan tanesi 2.500 vigor karşılığında tohum satın alabilirsiniz.

Ayrıca bossları öldürdükten sonra ortaya çıkan çiçek tarhlarına tohum ekmeyin. Muhtemelen yakınlarda ektiğiniz bir tanesine geri dönün ve boss freebie’nizi daha fazla keşif için saklayın.

Sanguinax’ınızı Yükseltmeyi Unutmayın

Kutsanmış Yenilemenin Kadını Pieta’yı (Pieta, She of Blessed Renewal) yendikten sonra Skyrest’te ana iyileştirme eşyanız olan Sanguinax’ı yükseltebilirsiniz. Ancak bunu yapmak için Aziz Quintessences gerekir. Bunlar keşif yaparken, özellikle de belirli Umbral Soulflay sandıklarında bulunabilir. Böyle bir sandığın içinde Öz (Quintessence) olup olmadığını başının etrafındaki kutsal aziz işaretinden anlayabilirsiniz. Sarı renkli daire şeklindedir.

Ayrıca > Lords of the Fallen Respec Yapma (Build Sıfırlama)

Lords of the Fallen Başlangıç Rehberi isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak sorabilirsiniz. Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format