Diablo 4 Sezon 2 – En İyi Sınıflar (Class) Nelerdir? [REHBER]

Diablo 4'ün büyük Sezon 2 güncellemesi, oyunun beş sınıfının yanı sıra güç özelliklerini de değiştiriyor.


1
1 point

Ufak gecikmenin ardından Diablo 4’ün 2. Sezon güncellemesi çıktı. Güncellemenin oyuna ara vermiş hayranları geri getirmeye yetip yetmeyeceği önümüzdeki günlerde ve haftalarda belli olacak. Size söyleyebileceğim şey, güncellemenin oyuna Diablo 4’ün beş karakter sınıfının her birini çeşitli şekillerde etkileyen değişiklik yaptığı.

Lütfen bu sıralamaların “Seviye Atlama” ve “Oyun Sonu” bölümlerine ayrıldığını unutmayın. Daha önce olduğu gibi, “Seviye Atlama” 1-50. Seviyeleri kapsarken, “Oyun Sonu” 51-100. Seviyelere odaklanmaktadır. 1-50 seviye atlama süreci Diablo 4’ün 2. Sezon güncellemesinde hiç olmadığı kadar hızlı.

Ayrıca, Diablo 4’te genellikle olduğu gibi, oyundaki her sınıf teknik olarak oyunun her aşamasında “işe yarar”. Bu nedenle, size en çekici gelen sınıfı oynamak mantıklı olacaktır.

Diablo 4 Sezon 2 en iyi sınıflar nelerdir isimli konumuzda sizlere her classtan detaylı olarak bahsedeceğiz. Böylece seçim yapmak en sonda size kalmış olacak. Hazırsanız konumuza geçelim.

Diablo 4 Sezon 2 – LEVEL İçin En İyi Sınıflar (Class) Nelerdir?

  • 1 – Necromancer
  • 2 – Rogue
  • 3 – Sorcerer
  • 4 – Druid
  • 5 – Barbarian

Necromancer, Diablo 4 Sezon 2’de oldukça büyük farkla en iyi seviye atlayan sınıf. Önceden güçlü olan bazı oyun sonu yapıları eskisi gibi olmasa da, Necromancer’ın zaten çekici olan seviye atlama yapıları (özellikle Kan ve Minyonlar) büyük güçlendirmeler aldı. Diablo 4 Sezon 2’de seviye atlamak genellikle çok daha kolaydır, ancak bu Necromancer yapılarından biri olarak seviye atlamak bu süreci kesinlikle önemsizleştirir.

Bir sonraki en iyi seviye atlama sınıfı olarak Rogue’u seçerek popüler görüşe biraz karşı çıkmak gerekiyor. Oynaması diğer seviye atlama sınıfları kadar kolay değil (ve Necromancer’larda bulunan seviye atlama yapı çeşitliliğinden yoksunlar), ancak sınıfın absürt güç seviyesi her zamankinden daha parlak bir şekilde parlıyor. Seviye atlarken çok spesifik bir Rogue türünü oynamaktan çekinmiyorsanız, hızlarını ve uyum yeteneklerini yenmenin oldukça zor olduğunu göreceksiniz.

Sorcerers (büyücüler), bir zamanlar betada oldukları seviye atlayan fişek sınıf olmaya her zamankinden daha yakınlar. Necromancer ve Rogue’larda bulunan hayatta kalma ve kaçma seçeneklerinden yoksun olsalar da, seviye atlama yapıları (özellikle Chain Lightning Buildi) büyük düşman sürülerini kesinlikle parçalıyor.

Druidler ilginç bir seviye atlama sınıfıdır. Doğru zamanda doğru Efsanevi Görünüşü (Legendary Aspect) elde ederseniz, önünüzdeki her şeyi rekor sürede yok edecek belirli bir seviye atlama yapısına dönüşebilirsiniz. Eğer o kadar şanslı değilseniz… Druidler seviye atlamada eskisinden daha iyi, ancak bu ideal değil. Sadece üstlerindeki sınıflarda bulunan ham saldırı gücünden yoksundurlar. İlk 20 seviye biraz zor olacak ama sonrasında işler hızla yoluna girebilir.

Son olarak, Barbarlar Diablo 4’teki en kötü seviye atlayan sınıf olmaya devam ediyor. Seviye atlama sorunları dürüst olmak gerekirse bu noktada bir dengeleme kararı gibi hissettiriyor. Sadece teçhizat ve stat bağımlısı değiller, aynı zamanda güçlendirmelerinin çoğu oyun sonu savunma yeteneklerine odaklanıyor, bu da seviye atlama sürecinde gerçekten hasar vermeye çalıştığınızda size pek yardımcı olmayacak. Şu an için pek de iyi bir durum değil.

Diablo 4 Sezon 2 – Oyun Sonu İçin En İyi Sınıflar (Class) Nelerdir?

  • 1 – Rogue
  • 2 – Druid
  • 3 – Necromancer
  • 4 – Sorcerer
  • 5 – Barbarian

Rogue, şu anda Diablo 4 Sezon 2’deki en iyi oyun sonu sınıfı.. Kağıt üzerinde, Rogue’lar, Savunmasız ve Kritik Hasar gibi şeylere yönelik evrensel zayıflatmalar / değişiklikler nedeniyle Sezon 2’nin başında büyük bir darbe aldı. Rogue’ların ellerinde o kadar çılgın bir araç seti var ki, bunun yerine güçlendirilen hasar türlerine (bu durumda, Zehir (Poison), Tuzak (Trap) ve Bükümlü Bıçak (Twisting Blades) Buildleri) dönebilirler.

Rogue’lar savunma eksiklikleri nedeniyle engellenirler, ancak kaynak yenileme ve kaçınma yetenekleri, bu amaçlanan dezavantajı tutarlı bir şekilde karşılama eğilimindedir. Rogue’ların kitlerinde son güçlendirmelerden yararlanmak ve zayıflatmaları önlemek için başvurabilecekleri çok sayıda küçük şey var. Şu anda, büyük düşman sürülerini eritiyor, tek hedefleri yok ediyor ve çoğu zaman hayatta kalıyorlar. Hatta harika bir PvP sınıfı.

Diablo 4 Sezon 2 en iyi sınıflar nelerdir isimli konumuza devam ediyoruz. İkinci sırada Druidler geliyor, ancak bu noktada güç farkları biraz açılmaya başlıyor. Tıpkı Rogue’lar gibi, Druid’ler de o kadar geniş bir yetenek yelpazesine erişebilir ki onları uzun süre altta tutmak zordur. Kabul etmek gerekirse, hala belirli Efsanevi Eklere ve teçhizata oldukça bağımlılar, ancak Yoldaşlarına, Güçlendirme / Güçlendirme yeteneklerine ve temel erken becerilerine yapılan genel güçlendirmeler oldukça iyi.

Elbette, oyun sonundan bahsediyoruz ve Druidlerin hala parladığı yer burası. Mükemmel Pulverize Buildini oluşturmak için gereken Exodia parçalarını bir araya getirebilirseniz, Diablo 4’teki oyun sonu içeriğinin her parçasına şok edici bir kolaylıkla hakim olacaksınız. Bu size göre olmasa bile, Storm Druid yapılarının varyasyonları, AoE hasarlar, genel hayatta kalma kabiliyetleri ve hızları sayesinde uygulanabilir olmaktan çok daha fazlasıdır.

Değişikliklerden en çok yararlananlar Necromancer oldu ve oyun sonunda da kazanmaya devam ediyorlar. Kemik Mızrak (Bone Spear) zayıflatıldı ve evet, bu oyun sonu potansiyellerine biraz zarar verdi. Ancak, bu yapı hala kullanılabilir ve Necromancer sınıfının genel olarak üstün olduğu diğer üç şey (Güçlendirme, Zaman İçinde Hasar ve Minyonlar) bu güncellemede büyük güçlendirmeler aldı.

Diablo 4 ekibinin Kan Mevsimi/Cadılar Bayramı temasından yararlanmak için bu güncellemede Necormancer’ları biraz aşırı güçlü hale getirdiği belli. Her ne olduysa, Necromancer’lar bu güncellemenin yaptığı neredeyse her şeyden açıkça yararlandı. Şu anda en güçlü oyun sonu yapısı olabilecek bir Infinite Blood Mist Build var.

Sorcerers (Büyücülerin) oyun sonu sorunları hala Seviye 50-75 aralığında devam ediyor. Dünya Seviyesi 3’e geçtiğinizde Büyücülerin genel güç seviyesindeki düşüşü neredeyse kesinlikle hissedeceksiniz. Şimdi, bu engelin üstesinden gelebilirsiniz, ancak bunu yapmak, elde edecek kadar şanslı olduğunuz teçhizata bağlı olarak yeniden düzenlemenizi gerektirebilir. O zaman bile, yukarıdaki sınıfların bu seviye aralığında yapabildiklerini kopyalamakta zorlanabilirsiniz. Seviye 100’e ulaştığınızda bunların hiçbiri gerçekten önemli olmayacak, ancak o zamana kadar oyun sonu deneyiminizi etkileyecektir.

Son olarak, Barbarlar Diablo 4’te çıldırtıcı sıradanlığa doğru inişlerine devam ediyor. Daha önce Barbar hayranları, Blizzard’ın Diablo 4 deneyiminin ilk günlerini domine eden Triple Shout Whirlwind Barbarian yapısını zayıflatması halinde, bu sınıfın çok az uygulanabilir yapı alternatifine sahip olacağını belirtmişlerdi. İşte temelde olan da bu. Double Swing, Walking Arsenal ve Hammer of the Ancients Barbarian bir zamanlar olduğundan daha uygulanabilir olsa da, bu yapıların hiçbiri Whirlwind Barbarian yapısından daha iyi değil.

Ayrıca > Diablo 4 Pacts (Anlaşmalar) Nedir?

Ayrıca > Diablo 4 Rehberleri

Diablo 4 Sezon 2 en iyi sınıflar nelerdir isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak ya da Discord’a gelerek sorabilirsiniz. Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

1
1 point
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format