PALWORLD – Başlangıçta Seçilecek En İyi Pal (Dost – Pokemon) Nedir?

Pokemon benzeri bu açık dünya oyununda, başlangıç dostlarının hangilerinin daha iyi olduğunu öğreneceksiniz.


1
1 paylaşım, 1 point

Palworld’de en iyi başlangıç pokemonunu seçmek, diğer yaratık toplayıcılarında olduğundan daha karmaşık olabilir ama ödüllendirici bir süreçtir. Bu oyun Pokemon, Breath of the Wild ve hatta Minecraft gibi hayatta kalma oyunlarının unsurlarını bir araya getiriyor. Aynı anda çok fazla şey yapmaya çalışıyor, yani bu oyunlardan birine aşina olan oyuncular bile Palworld’de afallayabilir.

PALWORLD başlangıçta seçilecek en iyi pal isimli bu konumuzda, sizlere oyun başında odaklanmanız gereken en iyi pokemonları yani dostları göstereceğiz. Toplamda 3 adet Pal göstereceğiz ve bunlar içinden seçmek size kalacak. Hazırsanız konumuza geçebiliriz.

PALWORLD – Başlangıçta Seçilecek En İyi Pal (Dost – Pokemon) Nedir?

Palworld’de, arazide gezen her türden Pals (Pokemon versiyonu) ile hemen bir açık dünya ortamında başlayacaksınız. Burada Profesör Oak analogu yok, bu yüzden teorik olarak gördüğünüz herhangi bir Pal’ı ilk Pal’ınız olarak seçebilirsiniz. Ancak bir püf noktası var ve bu püf noktası, oyunun üç pokemondan birine karar vermenizi istediğini gösteriyor.

Her Dostun bir seviyesi var ve en düşük seviyelerde (1 ve 2) yalnızca üç belirli Dost ortaya çıkıyor, bu da onları fiili başlangıç Dostlarınız yapıyor. Yani teorik olarak başlangıçta farklı bir Dostunuz olsa bile, daha zorlu Dostları başarılı bir şekilde ele geçirmek için önce birkaç kez seviye atlamanız gerekiyor.

  • Lamball
  • Cattiva
  • Chikipi

Odaklanacağımız pokemonlar bunlar olacak. Hemen bunların olduğu bir resim ekleyelim ki bunları gördüğünüzde anlayın.

PALWORLD-Baslangıcta-Secilecek-En-iyi-Pal-2

Bu üçünü seçtikten sonra, ilk Dost Kürenizi (Pal Sphere) hangisinde kullanacağınızı seçmek isteyeceksiniz. Oyundaki her Pal’ın kendi Partner Becerisi (Partner Skill) ve bir Pasif Becerisi vardır. Pasif Beceri, Pal’ı ele geçirene kadar bilinemezken, tüm bir Pal türünün Partner Becerisini, o türden ilk Pal’ınızı ele geçirdiğinizde öğrenirsiniz. Benzer şekilde, bir Pal’ın Saldırı (Atack), Savunma (Defense) ve Çalışma Hızı (Work Speed) istatistikleri bir şekilde rastgele belirlenirken, İşe Uygunluk becerileri de (Work Suitability skills) türlerine özgüdür.

Son olarak, her Dostun seviye atladıkça açılabilen bir dizi Aktif Becerisi (Active Skills) vardır ve bir Dost ele geçirildiğinde bir Aktif Beceri hemen kullanılabilir olacaktır.

Lamball

  • Partner Skill (Beceri): Pofuduk Kalkan (Fluffy Shield) – Etkinleştirildiğinde oyuncuya takılır ve bir kalkana dönüşür. Bazen bir çiftliğe atandığında yün düşürür.
  • Aktif Beceri: Roly Poly – Top şeklinde kıvrılır ve önüne çıkan düşmanların peşinden yuvarlanır.
  • İşe Uygunluk (Work Suitability) : El İşleri (Handiwork), Taşımacılık (Transporting), Çiftçilik (Farming)

Cattiva

  • Partner Becerisi: Kedi Yardımcısı (Cat Helper) – Takım halindeyken malzeme taşımaya yardımcı olarak oyuncunun maksimum taşıma kapasitesini artırır.
  • Aktif Beceri: Yumruk Telaşı (Punch Flurry) – Düşmanları takip eder ve her iki yumruğuyla da defalarca yumruklar.
  • İşe Uygunluk: El İşleri (Handiwork), Taşıma (Transporting), Toplama (Gathering) , Madencilik (Mining)

Chikipi

  • Partner Becerisi: Yumurtacı (Egg Layer) – Bir çiftliğe atandığında bazen yumurtlar.
  • Aktif Beceri: Tavuk Telaşı (Chicken Rush) – Görüş alanındaki düşmanlara uçarak gagasıyla saldırır.
  • İşe Uygunluk (Work Suitability) : Toplayıcılık (Gathering), Çiftçilik (Farming)

Palworld En İyi Başlangıç Pal’ı Nedir?

Genel olarak en iyi Pal’ı seçmenin zamanı geldi. Oyunun başlarında savaşmayı çok daha kolay hale getiren yardımcı Partner Becerisi sayesinde, Palworld’de ele geçireceğiniz ilk Dostunuz olarak Lamball’ı öneriyoruz. Lamball, Cattiva’nın üç İşe Uygunluk özelliğine karşılık yalnızca iki İşe Uygunluk özelliğine sahiptir, ancak bir kalkana dönüşebildikleri ve Palworld’de ayaklarınızı yere basarken diğer tehditleri ele geçirmenize yardımcı oldukları için bunu telafi ederler.

Burada dikkat edilmesi gereken başka bir husus daha var. Palworld’de, başlangıç Pal’ınız ile bir sonraki ele geçirdiğiniz Pal’ınız arasındaki süre sadece birkaç dakika olabilir. Pal Küreleri (Pal Sphere) üretmeye başladığınızda ve savaş sistemlerini kavradığınızda, bu başlangıçların her birinden kolayca birer tane yakalayabilir ve maceranıza devam ederken size üçünden oluşan küçük bir parti verebilirsiniz. Kaynaklar sınırlıysa veya özellikle biriyle özel bir bağ kurmak istiyorsanız Lamball ile devam edin.

Ayrıca > Palworld Başlangıç Rehberi

PALWORLD başlangıçta seçilecek en iyi pal isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak veya Discord’a gelerek sorabilirsiniz. Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

1
1 paylaşım, 1 point
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format