VALORANT ile ilgili konularımıza devam ediyoruz. Bir önce ki konumuzda, oyunun tam olarak nasıl bir oyun olduğundan ve nasıl indirileceğinden bahsetmiştik. Kapalı beta davetiyeleri zaman geçtikçe bir sürü kişiye ulaşıyor ve bu kişilerde oyunu oynamaya başlıyor. Belki sizde o şanslı kişilerden birisiniz ya da biri olacaksınız. İşte şu an doğru yerde olduğunuzu söyleyebilirim. VALORANT başlangıç rehberi isimli bu yazımızda, yeni oyuncuların işine yarayacak, bilmesi gereken bir çok bilgiyi öğreneceksiniz. Bu sayede oyuna ilk girdiğiniz zaman afallamayacak, bu da ne tarzı sorular sormadan, her şeyi bilerek oynayacaksınız. Hazırsanız oyunun püf noktalarına geçelim.
VALORANT Başlangıç Rehberi, Taktikleri
VALORANT Nedir? Nasıl İndirilir?
VALORANT isimli bu FPS oyunumuz CS: GO’ya ve Overwatch’a benzerliği ile dikkat çekiyor. Bunu farketmişsinizdir. CS: GO gibi taktiksel, Overwatch gibi de oynanış mekaniğine sahip diyebiliriz. Hatta zaten oyunda ki haritaları görür görmez aklınıza direkt CS: GO haritaları gelecektir. Bu oyunda da Overwatch’ta olduğu gibi karakterler var ve hepsinin özel yeteneği bulunuyor. Kimi alev topu atıyor, kimi donduruyor, kimi ok atıyor. Anlayacağınız bu tarz bir oyun. Eğer oyuna yeni başladıysanız bazı şeyleri bilmenizde fayda olacaktır. Şimdi o bilgilere geçelim.
Sessiz Olun
Sessiz olun derken, koşmamaktan bahsediyorum. Oyunda hiç bir ekstra tuşa basmadan ilerlerseniz koşuyo olursunuz. Böyle hareket edince de karlı taraf sizin sesinizi duyabiliyor. Bu yüzden “Shift” tuşuna basılı bir şekilde hareket etmeniz iyi olacaktır. Böylece sessizce yürümüş olursunuz. Ayrıca ses çıktığı zaman ekranda ve haritada sesin nereden geldiği de gösterilmektedir. Bu yüzden buna dikkat edin.
Takımlar
Oyun başladığında bir takım saldıran takım, diğer takım ise savunma yapan takım olarak belirleniyor. Her takım 5 kişiden oluşuyor. Yani toplamda 10 kişi bulunuyor. Saldırı takımının hedefi, belirtilen bölgelere bomba kurmak, Savunma takımının amacı ise bu bombayı kurdurmamak ya da kurulduysa imha etmek. Bu bölgeler A, B ve C olarak haritada gösteriliyor.
Bir raunt bitti diyelim, her oyuncu belli miktar kredi yani para kazanıyor. Bu krediler ile de “B” tuşuna basarak mağazadan silah ya da zırh alabiliyorsunuz. Aynı CS: GO’ da ki gibi. Ayrıca bu mağazalardan, kendi karakterinize özel yeteneklerde alabiliyorsunuz. Toplam Raunt sayısı da 13. Mantık aynı CS: GO’da ki gibi.
Ateş Etme
Ne zaman düşmana ateş etmeliyim? Çok basit. Duruyorken ateş etmelisiniz. Hareket halinde ateş ederseniz, mermiler saçma sapan yerlere gidecek ve hedefi ıskalayacaktır. Bunu alışkanlık haline getirirseniz çok rahatlıkla düşmanı vurabilirsiniz.
Kredi
Biraz önce size ne demiştim? Oyunda vurduğunuz kişiler ile, kazandığınız rauntlar ile krediler kazanacaksınız. Yani bunlara bir nevi para da diyebiliriz. Buradan CS: GO oynayanlara sesleniyorum. O oyunda nasıl davranıyorsanız burada da o şekilde davranmalısınız. Yani ilk turlarda kredilerini harcarsanız sonrasında çok zorlanırsınız. Kredileri bir süre biriktirin ve artık ihtiyacınız olan zamanda onları harcayın.
Yani tamamen ekip ile birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Örneğin tek parası olan sizseniz, yine bir şey almayın ve bir sonra ki turu bekleyin. Yani takım ile birlik ve uyum içinde olun.
Bu oyunda da Echo turları yapabilirsiniz. CS: GO oynayanlar bunu bilirler. Yani hiç bir şey almadan sadece tabancalar ile saldırmaya ya da savunmaya gidebilirsiniz.
Zırh
Zırh bu oyunda çok ama çok önemli. Tam bir zırhı 1000 kredi ile alabiliyorsunuz. Zırh size daha fazla hayatta kalma şansı verecek bir şeydir. Hem zaman verir hem de büyük bir avantaj sağlar. Güzel bir silah aldığınızda kesinlikle zırhta alın. Zırh olmadan oynadığınızda ve öldüğünüzde ne kadar çabuk bir şekilde öldüğünüz anlayacaksınız.
Nişangah
Nişanı, yani aimi her zaman kafaya tutmaya çalışın. Çünkü kafadan verilen hasar çok büyüktür. Sonra onu gövde takip eder. En sonda ise kollar ve bacaklar vardır. Rakibin kafasına ne kadar isabetli atışlar yaparsanız onu önce öldürme şansınız o kadar artacaktır.
İletişim
Ve geldik en önemli şeylerden birine. Her zaman takımınız ile iletişim halinde olmalısınız. Düşman gördüğünüzde düşmanın yerini söylemelisiniz. Bomba kurulduysa bombanın hangi bmlgeye kurulduğunu da söylemelisiniz. Sürekli iletişim halinde olmanız sizi her zaman bir adım önde tutacaktır.
Güzel bir kulaklığınız ve mikrofonunuz olsun. Bu sayede hem güzel bir şekilde ses kasabilir hem de güzel bir şekilde iletişim halinde olabilirsiniz.
Pusu
Oyunu oynadığım 3-4 saatlik sürede şunu farkettim. Pusanlar oluyor arkadaşlar. Özellikle son rauntlarda ya da rauntların son anlarında bu durum daha çok yaşanıyor. Bu yüzden bir yere giderken köşelere sağa sola iyi bakmanızı tavsiye ederim. Baktınız karşı takım sürekli pusuyor. Sizde bu gibi durumlarda pusun gitsin. Bunu da belirteyim.
Önemli : Discord sunucumuza gelerek, sitemizde yayınlanan konuları anında görebilir, her türlü sorunuzu da editörlere mesaj atarak sorabilirsiniz.
VALORANT başlangıç rehberi taktikleri isimli yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yeni başlayan oyuncularımıza yeteri kadar bilgi, püf nokta ve taktik verdik. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak ya da Discord’a gelerek sorabilirsiniz. Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.
Yorum