Origin Nedir Nasıl Kullanılır?


0

Bazı oyun platformlarından bahsetmişken Origin’den de bahsetmek istedim.Origin’de EA’in oyun platformudur.Özellikle EA oyunlarının ülkemizde fazla oynanması Origin kullanımını da arttırıyor.Battlefield serisi,Need for Speed serisi,FIFA filan olsun bu oyunlara yeni başlayacak olanlar belki bir ön arama yaparak Origin hakkında bilgi almak isteyebilir.Origin register yani Origin kayıt olma,kullanma,güncelleme yapma ve benzeri bir çok detayı Origin nedir nasıl kullanılır isimli bu konumuzda öğreneceksiniz.Gelin bu program neymiş nasıl kullanılırmış öğrenelim.

Origin Nedir?

Origin, EA (Electronic Arts) firmasının kullanıcıları için oluşturduğu bir oyun platformudur.Bu oyun platformu Steam’e benzer şekilde işlemektedir.Bu uygulama içinde oyun alabilir,arkadaş ekleyebilir onlarla oyuna girebilir,bazı görev puanları kazanabilir ve bu puanları indirim için kullanabilirsiniz.EA tarafından yapılmış bazı oyunlar Origin olmadan çalışmamaktadır.Bu yüzden bazı oyunlarda Origin kullanmak mecburi olmaktadır.Ayrıca bu platformda da bazı oyunlarda büyük indirimler yapılmaktadır.Bu yüzden bu platformu da takip etmenizi öneririm.Ne olduğunu öğrendiysek gelin şimdi nasıl kullanılacağına geçelim.

Origin Nasıl Kullanılır?

Origin uygulamasını kullanabilmek için öncelikle bir Origin hesabımızın (EA hesabımızın) olması gerekiyor.Bunun için Google’a “Origin İndir” yazdığınızda ilk sıradaki linke tıklayın.Sol aşağıda Sign In ve Register bölümü var.Register’a tıklayarak üyelik işleminizi tamamlayın.Uygulamayı indirmek için de yine aynı sayfada Windows için indir kısmından “Download” butonuna tıklıyoruz ve indirip kuruyoruz.Bilgisayara yüklenmiş oldu.Uygulamayı çalıştırıyoruz.Uygulamayı açtığımızda sizleri oyunlarla ilgili haberlerin ve indirimlerin olduğu bir sayfa karşılıyor.Sağ tarafta (sohbet) arkadaş listeniz gözüküyor.Sağ üstte ise kendi durumunuzu değiştirebileceğiniz,arkadaş arayabileceğiniz bir kısım var.Resim ekliyorum.

origin nedir nasil kullanilir

Origin nedir nasıl kullanılır isimli konumuza devam ediyoruz.Sol tarafta ise bazı bölümler mevcut.Bununda resmini ekleyeyim ve biraz bahsedeyim.

origin nedir nasil kullanilir

Yukarıda yatay bölümde uygulama ile ilgili özellikler ve ayarlar mevcut.Origin yazan bölümde uygulama ayarlarını yapabilir,eğer elinizde bir kod varsa burada yazan “Redeem Product Code” bölümüne bu kodu yazarak ürünü etkinleştirebilirsiniz.View kısmında ise arkadaşlarınızı,sözlü sohbeti aktif etmeyi,profilinizi ve kazandığınız açtığınız tecrübeleri (achievements) görebilirsiniz.

Alt tarafta ise My Home,Store gibi bölümler mevcut.My Home ile Origin’i açtığınız anda karşınıza çıkan sayfaya gidiyorsunuz yani anasayfaya.Store bölümünde ise indirimde ki oyunları görebilir oyun alabilirsiniz.My Game Library bölümünde ise sahip olduğunuz oyunlar görebilirsiniz.En sol altta ise isminizin yazdığı bir bölüm göreceksiniz.İsminizin altında kazanmış olduğunuz puanda belirtiliyor.İsmimizin sağında ki işarete tıkladığımızda bir pencere açılacak.Burada Profilimi görüntüle,uygulama ayarları gibi alanlar çıkmaktadır.Profili buradan düzenleyebilirsiniz.Burayı geçmek ve sizlere uygulama ayarlarından bahsetmek istiyorum.

Origin Uygulama Ayarları

origin nedir nasil kullanilir

Uygulama ayarlarına geldiğimizde böyle bir sayfa çıkacak karşımıza.Yukarıda sıra sıra ayar bölümleri var.Örneğin biz şu an uygulama ayarlarında genel bölümdeyiz.Buradan Origin’in temasını rengini değiştirebilirsiniz.Language yani dil bölümünden dili değiştirebilirsiniz ama şimdilik Türkçe yok.Birde en altta “Automatically Start Origin” seçeneği var bunu kapatın yeter.Buraya fazla karışmayın.Bilgisayarınızı her açtığınızda Origin’i kapatmanız yararınıza olacaktır.

Diagnostics bölümünde ise bilgisayar bilgilerinizin paylaşılıp paylaşılmaması gibi seçenekler var.Bunları kapatın geçin.

Install and Saves bölümünde ise indirdiğiniz oyunların nereye yükleneceği gibi ayarlar mevcuttur.

Notifications (bildirimler) bölümünde ise biri size yazdığında ses gelsin mi,biri oyuna girdiğinde ses çıksın mı ve benzeri pekte önemli olmayan bildirim ayarları mevcut.Bunlar size kalmış tabi.

Origin In-Game bölümünde ise oyundayken Origin’e ulaşmanızı sağlayacak kısa yol tuşları mevcut.Bunları değiştirebilirsiniz.Ayrıca altta “Display FPS Counter” seçeneği ile oyundayken FPS’nizin gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Voice bölümünde ise uygulama içinde ses ayarları yapabilirsiniz.Push to Talk (Bas Konuş) gibi ayarlarda mevcuttur.

Şimdi çoğu kişinin başına gelen bir sorunda bahsedeceğim.Bazen Origin’de bulunana oyunlarınız hatalar verebilir.Bunun için Origin içinden oyuna sağ tıklayıp Repair (Tamir) ve Update (Güncelleme) yapabilirsiniz.My Game Library kısmına geliyorsunuz.Sahip olduğunuz oyunların olduğu bir liste göreceksiniz.Buradan tamir yada güncelleme yapmak istediğiniz oyuna sağ tıklıyorsunuz.

origin nedir nasil kullanilir

Sağ tıkladığınızda karşınıza çıkan pencereden gerekli kısmı seçip uyguluyorsunuz.Bu kadar basit.Uygulama ile aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.Eksik bir şey olursa veya sormak istediğiniz bir şey lütfen yorum yaparak sorunuz.

uPlay Programı Nedir Nasıl Kullanılır?

Origin nedir nasıl kullanılır isimli konumuzun sonuna geldik.Umarım faydalı bir konu olmuştur.Hepimize bol keyifli günler dilerim.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ



Beğendiniz mi ? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
phobersus
Oyun ve Teknoloji Aşığı

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format