Merhaba,bu konumuzda Spotify bilinmeyen özelliklerini ve ipuçlarını öğreneceğiz.Birer oyuncu olarak çoğumuz bazen oyun oynarken bir yandan da müzik dinliyoruz.Kimi zaman müzik eşliğinde oynanan oyun güzel bir keyif veriyor çoğumuz biliyoruz.Günümüzün popüler müzik dinleme uygulaması Spotify’ın az bilinen özellikleri ile bu programı daha işlevsel kullanacak ve verimli hale getireceksiniz.Daha fazla uzatmadan hemen bu özelliklere ve ipuçlarına geçelim.
1) Haftalık Keşfi Takip Edin
Spotify’da bulunan haftalık keşif ile dinlediğiniz müzik türlerine benzer müzikler her hafta sizlere sunuluyor.Haftalık keşif spotify içindeki çalma listenizde ilk sırada gözükmektedir.Her pazartesi yenilenen bu liste ile yeni müzikler keşfedebilir ve bu müzikleri çalma listelerinize ekleyebilirsiniz.Spotify bu konuda yani sizlere kendi tarzınıza uygun müzik sunma konusunda oldukça başarılı diyebilirim.Yaklaşık 30 adet şarkı sunuyor ve bunlardan en az 10 tanesini çalma listenize ekleyeceğinizi söyleyebilirim.
2) Gizli Modda Müzik Dinlemek
Spotify’da dinlediğiniz müziklerin kimseye gözükmemesini veya facebookta paylaşılmamasını isteyebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken eğer bilgisayarda kullanıyorsanız programın sağ üstünde isminizin yazdığı yere tıklayıp gizli oturumu seçmek.Telefonda kullanıyorsanız programı açın ve kitaplığım kısmında sağ üstte çark yani ayarlar simgesine tıklayın.Açılan sayfada sosyal kısmına girin ve gizli oturumu aktif edin.
3) Arkadaşlarınızla Ortak Kullanabileceğiniz Çalma Listesi Oluşturun
Bu özelliğin güzel yanı ortak çalma listesi oluşturduğunuzda bu listeye,lsiteyi paylaştığınız arkadaşlarınızın da müzik ekleyebilmesi.Yani o listeyi arkadaşlarınızla ortak kullanıyor gibi düşünün.Bir çalma listesi oluşturduktan sonra o çalma listesinin üzerine gelerek sağ tıklayın ve ortak çalma listesi yap seçeneğine tıklayın.Sonra bu listeyi arkadaşlarınıza gönderin bu kadar basit.
4) Şarkı Aramalarını Detaylanlandırın
Spotify bilinmeyen özellikleri ve ipuçlarında belkide işinize ne çok yarayacak olan arama detaylandırma özelliğidir.Örneğin The Weeknd adlı sanatçının 2015 yılında ki müziklerini aramak istediğinizde bunu arama kısmına “The Weeknd year:2015” şeklinde yazarak daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.Bu özelliği albüm bulmak içinde kullanabilirsiniz.Örneğin The Weeknd adlı sanatçının Kiss Land adlı albümüne ait şarkıları bulmak içinde yine arama kısmına “album:kissland artist:theweeknd” şeklinde yazabilirsiniz.
5) Spotify ile Uyumlu Uygulamalar Kullanın
Özellikle iki uygulama Spotify ile uyumlu çalışmakta.Bunlardan ilki Algoriddim Djay.Bu programı google’a yazarak her türlü platform için bulabilir ve indirebilirsiniz.Bu program Spotify’da dinlediğiniz müzikleri mixleyen bir program.Yeni şeyler keşfetmek için birebir.İkincisi ise Shazam.Shazam ile Spotify hesabını birleştirdiğinizde Shazam sizin yerinize otomatik olarak çalma listesi oluşturmaktadır.
6) Bir Şarkının Belli Bir Zamanını Dinletin
En güzel özelliklerden olan bu özellik ile arkadaşlarınıza veya herhangi birine dinlediğiniz şarkının en sevdiğiniz kısmını dinletebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken eğer e-mail yada program içinden mesaj atacaksanız,parçanın linkini kopyalamak ve sonuna “#” eklemek.Tırnak işareti olmadan.Örneğin şarkının 1 dakida 30. saniyesinden sonrasını atmak istiyorsanız linkin sonuna “#1.30” yazacaksınız.HTTP bağlantısı şeklinde atacaksanız veya sitenize ekleyecekseniz “#” işaretini “%23” ile değiştirmeniz gerekiyor hepsi bu kadar.
7) Müzik Zevkinize Daha Uygun Şarkılar Bulun
Bunun için Last.fm kullanmamız gerekecek.Eğer last.fm hesabınız yoksa bir hesap açın ve Spotify içinde ayarlardan last.fm’de Scrobble seçeneğini aktif edin.Böylelikle last.fm herşeyinizi takip ederek sizlere uygun şarkılar sunacaktır.
8) Kısa Yoldan Ses Kontrolü Yapın
Bunun için bilgisayarda Spotify açık ise ve işletim sistemi Windows ise “CTRL” tuşuna basılı tutarak yukarı veya aşağı yön oklarına basarak müziğin sesini arttırabilir veya azaltabilirsiniz.Eğer bilgisayarınız MAC ise bunu CMD tuşu ile yapabilirsiniz.
9) Şarkıları Hızlıca Çalma Listesine Ekleyin
Bunun için dinlediğiniz şarkıları CTRL tuşuna basılı tutarak seçiyoruz.Bir nevi dosyaları toplu olarak seçer gibi sonra sağ tuşa tıklıyoruz ve kaydet tuşuna basıyoruz.Eğer ayrı olarak bir çalma listesi oluşturarak bunları eklemek isterseniz de kaydet tuşuna bastıktan sonra yeni çalma listesi oluştur seçeneğine tıklayın.
10) Eski Çalma Listenizi Kurtarın
Eğer eskiden silmiş olduğunuz veya yanlışlıkla silinmiş bir çalma listenizi geri getirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey Spotify internet sitesine gitmek,hesabınızla giriş yapmak ve hesap ayarları altından Recover Playlists seçeneğine tıklamak.Bu sayede silinmiş çalma listeleriniz geri gelecektir.
Spotify bilinmeyen özelliklerini ve ipuçlarını bu konuda sizlere göstermiş oldum.Umarım faydalı bir konu olmuştur.Eksik gördüğünüz veya yaşadığınız bir sorunda lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin.Hepimize bol keyifli müzikli günler.
Yorum